Doelstellingen

Onze hoofddoelstellingen van dit project zijn:
- De kloof tussen jongeren en senioren te doorbreken.
- De vooroordelen die senioren hebben over jongeren proberen wegwerken of op zijn minst toch verminderen.

Tijdens de vergaderingen kwamen we tot vier zaken die wij als belangrijk achten om mee te geven aan de senioren.

1. Een studentenkamer is een deel van de zelfontplooiing

Jongeren richten hun kamer / kot in naargelang hun smaak, godsdienst, muziekgenre … Per subcultuur zal de kamer een andere indruk geven. Zo doen jongeren aan zelfontplooiing.

2. Het dagschema van een student
Een student heeft een ruim dagschema. Een kort overzicht: opstaan, eten, school, studeren, vrijetijdsbesteding, uitgaan en slapen. Het is niet enkel het uitgaansleven of de vrije tijd die telt, een goede student moet ook de discipline hebben om voldoende voor school te werken.

3. De uitgaven van de student
De meeste studenten moeten zien rond te komen met een beperkt budget. De gemiddelde prijs van een kot bedraagt tussen de 275 en 400 euro per maand. Meestal betalen de ouders dit en ze geven hun kind dan ook nog wat zakgeld mee om tijdens de week eten te kunnen kopen. Vaak doen de studenten weekendwerk om zichzelf eens een extraatje te gunnen.

4. De evolutie van het kot: het verleden, heden en de toekomst
In de jaren vijftig gingen studenten vaak op kot in Leuven bij een, al dan niet verre, tante. Omdat gezinnen toen gemiddeld een grotere omvang hadden, was de kans dat er een familielid in Leuven of in de omgeving daarvan woonde, groter. Vele studenten moesten tijdens hun eerste jaar pendelen, maar eenmaal ze door hun eerste jaar waren, mochten ze van hun ouders dan toch op kot. In de studentenhuizen heerste er een streng regime.
Nu bestaan deze studentenhuizen niet meer. Iedereen doet nu zijn zin en van zo'n streng regime blijft niet veel meer over.